Paper Bag Anything Book

Al vanaf ik me het kan herinneren vind ik het leuk om uitgebreide 3D projecten te maken. Het stond een tijdje op een laag pitje omdat ik meer in de flow van kaarten maken zat. Nu ik meer tijd heb ga ik steeds vaker een ochtendje zitten met spulletjes die ik wil uitproberen. En zo ontstaan er de leukste dingen (al zeg ik het zelf).

Het alteren van Paper Bags is niet nieuw, ik heb talloze Paper Bags verwerkt tot kaarten en verpakkingen. Het internet staat er vol mee. Maar ik wilde specifiek iets maken met de Pressed Petals Suite. Deze lijn sprak mij vorig jaar gelijk aan bij het uitkomen van de catalogus maar toen ik hem eenmaal in huis had merkte ik dat ik er niet zo ver mee kwam met het maken van kaarten. Iets met onsamenhangend ofzo… Grappig hoe je dan ineens inspiratie hebt met iets wat je al heel lang hebt liggen. Waar het aan lag? Aan datzelfde onsamenhangende denk ik. Ineens kon ik er wel mee uit de voeten.

Het designpapier bestaat uit afbeeldingen van droogbloemen, jute, houtnerf, kranten en script in mooie kleuren. De kleurencombi en prints vond ik dus heel leuk passen bij de kleur van de zakjes.

Ik heb gebruik gemaakt van scheurtechnieken en heb ook verder ge-experimenteerd met Acrylverf en Gesso. Ik wilde echt een beetje loskomen van het nette en rechte wat ik normaal gesproken doe. Dat was wennen, maar als je eenmaal loslaat dan ontstaan er best verassende pagina’s.

De pockets in de openingen van de Paper Bags heb ik met kleine kaartjes gevuld. De voorkant is versierd en op de achterkant komt mijn persoonlijke boodschap.

De teksten komen allemaal van rolletjes Washi Tape die ik in de loop van de tijd heb verzameld. Ik gebruik die de laatste tijd heel veel. Lekker makkelijk en het geeft ook nog eens een leuk effect.

Vindt je het nou leuk om ook een dergelijk boekje te maken? Ik heb een download voor je gemaakt om je op weg te helpen. Klik dan op de button om het document te downloaden zodat je er zelf mee aan de slag kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *