Het maken van achtergronden met Stampin’ Blends #2

Enige tijd geleden ben ik aan de slag gegaan met Stampin’ Blends. Dit zijn de alcohol markers van Stampin’ Up! Wat zo leuk aan deze markers is, is dat je afbeeldingen ermee kan inkleuren, gewoon kunt schrijven en achtergronden mee kan maken. En dat alles in de Stampin’ Up! kleuren. In de techniek voor het maken van de achtergronden ben ik lerende en afgelopen weekend heb ik samen met mijn teamgenootje Ilona de techniek weer opgepakt. Maar omdat ik nog steeds in mijn ‘witte periode’ zit wilde ik de techniek uitproberen waarbij er meer wit overblijft en dan in zachte kleuren.

Voor het maken van de achtergrond heb je een niet-poreuze ondergrond nodig. Ik heb Yupo papier (geen Stampin’ Up! product) gebruikt. Als je kleur aanbrengt op het Yupo dan blijft de kleur er op liggen, zeg maar. Vervolgens druppel je er Isopropyl Alcohol op, laat je het geheel een beetje uitlopen en blaas je het geheel droog. Om een idee te krijgen kun je ook de video bekijken die ik eerder heb gemaakt. Deze vindt je <hier>.

Zoals je kunt zien heb ik voor de achtergronden twee kleuren gebruikt die ik niet op het hele oppervlak heb aangebracht. In plaats van het gekleurde vlak helemaal nat te maken met IPA heb ik ook elke keer gedruppeld en gedroogt. Om de kleine bolletjes te maken heb ik de punt van een ril-pen elke keer in de IPA gedoopt. Een groot bolletje geeft een groot stipje en een klein bolletje een kleine. Zo kun je extra accenten aanbrengen.

Wanneer je minder kleur aanbrengt op je Yupo en meer IPA gebruikt dan zie je dan je de kleuren ook meer kunt verdunnen. Het is echt super leuk om op die manier te spelen met je achtergronden. Wanneer de kleuren heel erg verdund zijn dan krijg je hele andere tinten. En hier kunt je dus gebruik van maken wanneer je, net als ik, afbeeldingen wilt gebruiken om je kaart te versieren. Je kunt kleuren ook heel goed met elkaar mengen tijdens het kleuren, hetgeen ik heb gedaan om de grote bloem in te kleuren.
De Stampin’ Blends worden nu nog los verkocht. Per 3 juni, wanneer de nieuwe catalogus ingaat, kun je ze kopen in setjes van 2. Een donkere en een lichte variant. Ik heb de afbeeldingen uitgeknipt om een mooie strakke zwarte rand te krijgen.
De teksten kun je stempelen met een permanente inkt, zoals Stazon

Wanneer je deze techniek wilt uitproberen, begin dan op een klein oppervlak. Je kunt de maat voor je kaarten hierop aanpassen.
Maak een aantal achtergrondjes achter elkaar om de verschillende effecten te zien. Geen enkele achtergrond wordt namelijk hetzelfde. Gebruik niet meer dan 3 kleuren. Kleuren mengen wel eens met elkaar naar een kleur die je liever niet op je achtergrond wilt;) Begin altijd met de meest lichte kleur. Mocht je per ongeluk met je marker over een andere kleur gaan, dan blijft je punt schoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *