Het kiezen van aanvullingen voor je collectie

Wanneer ga je over tot aanschaf van producten die passen in je huidige collectie?

Wanneer er een nieuwe brochure uitkomt dan ga ik letter en figuurlijk compleet uit mijn dak! Ik blader van voor naar achter en van achter naar voren. Wanneer mijn eerste hysterie is gezakt ga ik nog eens rustig zitten en bekijk ik pagina voor pagina de stempels en accessoires. Maar hoe kun je nu de beste keuze maken en hoe zorg je ervoor dat  de producten die je koopt niet onaangeroerd blijven liggen?

Zo ga ik te werk als ik mijn collectie ga kiezen:

Stappen

Bij het uitkomen van een nieuwe catalogus haal ik meestal alle sets er uit die niet meer verkrijgbaar zullen zijn in een volgende sales periode. Ik besef heel goed dat jij geïnspireerd wilt worden met producten die je op dat moment zelf kunt aanschaffen maar ik weet dat je ook inspiratie zoekt voor de sets en accessoires die je al hebt liggen. 

Uit de retired stempels haal ik standaard eerst de sets die ik niet wil weg doen omdat ik ze erg leuk en bruikbaar vind. Die gaan dan terug in de la. Ik hou ze wel apart van het actuele aanbod maar ze zijn wel binnen handbereik. Het feit dat deze sets niet meer verkrijgbaar zijn is voor mij geen reden om ze niet nog eens te gebruiken, naast mijn werk heb ik natuurlijk ook een hobby;)

De sets die ik heb aangemerkt als miskoop of die niet zo leuk waren als dat ik had gedacht gaan naar zolder en die bied ik ooit aan als tweede kansje.

Na het uitzoeken van de stempels kijk ik naar de embellishments. Omdat wij werken bij Stampin’ Up! met een vast kleurenpallet blijven lint, Enamel Dots, knoopjes etc altijd bruikbaar. Die heb ik ook in een aparte la. Als ik ze niet gebruik dan deel ik deze vaak met mensen die een bestelling hebben geplaatst of gebruik ik ze op bedankkaartjes. Wanneer de lade overloopt geef ik ook wel eens iets weg aan het bejaardenhuis of knutselclub.

Ik wens je veel succes met het uitbreiden van jouw collectie.