Achtergronden maken met Stampin’ Up! inkt

Heej hallo! Dit weekend ben ik aan het experimenteren geweest met het maken van achtergronden. Ik zie momenteel zoveel leuks met aquarelverf maar een doos met diverse kleurtjes past momenteel niet in mijn budget. Ik heb het ook niet echt nodig. Omdat de Stampin’ Up! inkten op waterbasis zijn heb ik niet echt de verf nodig. Het voordeel van werken met kleuren inkt uit het Stampin’ Up! Pallet is dat ik gelijk bijpassend cardstock erbij heb zonder dat ik moet puzzelen. Voor mijn kaarten heb ik de In Color 2019 – 2021 gekozen. Dit is één van de kleine kleurencollecties.
Ik werk op het Fluid 100 Watercolor Paper, ook van Stampin’ Up!

Hoe ik te werk ben gegaan voor het maken van de achtergonden kun je zien in de video die ik heb gemaakt.

Wanneer ik kaartjes maak die buiten mijn comfort zone liggen, begin ik altijd in het klein. Als er dan iets mis gaat dan verspil ik niet gelijk heel veel papier. Aquarelpapier is namelijk niet echt heel goedkoop.
Deze kaart heeft een maat van 8,5 x 14,5 cm. Een leuke variatie op de standaard kaart maat.

Voor deze kaart heb ik een stuk aquarelpapier genomen van 9 x 10,5 cm. Na het maken van de achtergrond heb ik de boven- en onderkant afgescheurd. Als je aquarelpapier een beetje vochtig is dan gaat dit heel gemakkelijk. Nadat het droog was heb ik er Embossing Paste op aangebracht. De kaartbasis heeft een maat van 10,5 x 10,5 cm. En het Rococo Rose cardstock is iets groter dan het aquarelpapier. Hie kun je eventueel ook randjes van afscheuren.

Ik wens je een hele fijne zondag en hoop je snel weer te zien voor een volgend blogberichtje.

Gebruikte Stampin' Up! materialen:

Alle Stampin’ Up! materialen zijn via mij te bestellen. Mail je bestelling naar: info@carmenmorris.nl. Ik help je graag!
Tijdens Sale-a-Bration 2020 kun je nog t/m 31 maart profiteren van gratis geschenken bij je bestelling.

Ook deze kaart heeft een maat van 10,5 x 10,5 cm. Het Seaside Spray cardstock is 9 x 9 cm en ik heb gewerkt op een stuk aquarelpapier van 8,5 x 8,5 cm.

Voor alle versiering heb ik gewerkt met de First Frost stempelser en de Frosted Bouquet Framelits. Door de rommelige, waterige look van deze stempels vond ik ze erg leuk passen bij mijn experiment. Een complete lijst met materialen vindt je onderaan dit bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *