Texture Chic Booklet

Afgelopen weekend ben ik weer eens lekker gaan zitten voor een uitgebreide kaart. Dit zijn projecten waar ik wel even mee bezig ben omdat ik meestal van het een in het ander val. Ik begin meestal met het designpapier en eventueel bijpassende stempels en accessoires maar gaande weg breid ik dan de spulletjes uit door er andere sets bij te pakken die er leuk bijpassen. De materialen die ik voor deze kaart heb gebruikt vind je aan de onderkant van dit bericht.

De basis is heel makkelijk te maken door een strook van 14,5 cm af te snijden van een vel A4 cardstock. Ik heb Thick Whisper White cardstock gebruikt, dat is lekker stevig. Vervolgens ril je op 10.3 cm en 20.8 cm. Daarna vouw je het boekje in elkaar.

 

Ik heb naast designpapier ook mijn eigen achtergronden gemaakt. Hiervoor heb ik waterige inkt gebruikt op aquarelpapier. Deze techniek is prima toe te passen bij dit designpapier. Als je de techniek wilt uitproberen, bekijk dan deze video.
Ik begin het versieren van mijn project meestal van buiten naar binnen. In dit geval ben ik begonnen met de buitenkant. Hiervoor heb ik een strook designpapier bestempeld met stempels uit de Quiet Meadow stempelset. Deze set is een goede basisset als je houdt van deze stijl kaart. Ik heb hem ook gebruikt in de vlakken met de zelfgemaakte achtergronden.

De Texture Chic collectie heeft ook een aantal goede basis stempels voor deze look. Die zie je op de middelste en laatste pagina waar ik de bloem heb gebruikt en de spettertjes.

Het Butterfly Brilliance productpakket is op heel veel manieren te gebruiken. Je kunt de vlinders stempelen en uitstansen maar je kunt de vlindervormen uit wit cardstock uitstansen en bestempelen met een script. Deze uitgebreide stansenset bestaat ook uit gedetailleerde stansen die je bijvoorbeeld kunt combineren met de basis vlindervorm. Dat zie je op de voorkant waarbij ik de gedetailleerde vlinder heb gecombineerd met vellum om een subtiel contrast te creëren.

Bij dit soort kaarten vind ik het altijd leuk om meerdere teksten te gebruiken. Het leukste is natuurlijk om teksten te zoeken in hetzelfde thema. De set Sending Smiles is hier echt super geschikt voor. De grote tekst ‘Sending’ is te combineren met de kleine zinnetjes maar je kunt de kleine zinnetjes ook los gebruiken zoals op de voorkant. De labelstansen komen goed van pas. Als je rechte vormen wilt dan kun je de puntjes er vanaf knippen.

Ik vind het zelf heel leuk om te werken met stempels in deze stijl. Wanneer ik producten bestel, dan kijk ik goed hoe sets met elkaar kunnen combineren. Ik kijk dan naar hoe stempels getekend zijn en of er stempels in zitten die ik kan gebruiken voor het maken van achtergronden. Zo breid ik mijn collectie elke keer een beetje uit en haal ik meer uit de sets die ik al heb. Wanneer je dus aan de gang gaat met een uitgebreide kaard zoals deze, kijk dan eerst even in je collectie wat je al hebt en hoe je dat het beste kan combineren. Door een techniek te gebruiken in combinatie met designpapier heb je meer mogelijkheden. Je hebt vast nog wel dat ene mooie velletje of pakket liggen!

Als je vragen hebt over de door mij gebruikte materialen of technieken, dan kun je me mailen op: info@carmenmorris.nl. Dit is ook het email adres wat je kunt gebruiken als je mee wilt doen met de verzamelbestelling. Als je liever online besteld dan kun je producten uit onderstaande lijst toevoegen aan je mandje en dan kom je vanzelf in mijn Stampin’ Up! webshop. Hier kun sinds kort ook afrekenen met iDeal!

Kijk ook eens in mijn eigen webshop met tweede kans sets. Misschien zit nét die set erbij die nog miste!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *