Achtergrond met verdunde inkt

Als klein meisje was ik dol op schelpjes zoeken. Ik vermaakte me op Bonaire, waar ik ben opgegroeid, uren op het strand waar ik de mooiste exemplaren kon vinden. Ik vind schelpen echt geweldig en heb hierdoor al een aantal stempelsets met schelpen in mijn collectie. En de set Friends ar like Seashells uit de nieuwe jan-juni mini catalogus kon natuurlijk niet ontbreken.

Deze mooie stempelset is onderdeel van de Sand & Sea Suite.  Deze bestaat uit stempels, stansen, desgnpapier en embellishments. Met de stansenset kun je de schelpen uitstansen en een mooie achtergrond stansen. De embossingfolder maakt de coördinatie helemaal compleet.

Hoewel ik gek ben op coördinerende producten heb ervoor gekozen om alleen de stempels en designpapier te kopen. Ik zie voor mezelf namelijk eerder de combinatie met spulletjes die ik al heb dan met de bijpassende producten. Maar ik moet zeggen dat ik de projecten die ik tot nu toe heb gezien wel hartstikke leuk vind, dus wie weet komen er toch extra producten bij.

Voor deze kaart heb ik zelf een achtergrond gemaakt op aquarelpapier. In de video kun je zien hoe ik te werk ben gegaan.

Ik heb de kleuren Blushing Bride, So Saffron, Seaside Spray en Crumb Cake gebruikt. Met uitzondering van de Blushing Bride zijn dit ook de kleuren die in het kleurrijke papier zitten. Omdat ik een zacht uiterlijk wilde voor mijn kaarten heb ik Melon Mambo vervangen voor een wat zachtere roze kleur.

 

Voor deze kaart ben ik eigenlijk precies hetzelfde te werk gegaan als de vorige. Alleen heb ik hier iets meer schelpjes op de kaart geplakt en heb ik een beetje gespeeld met de teksten. De spetters heb ik dit keer gemaakt met Soft Suede inkt, zo komen ze iets duidelijker naar voren. Je ziet dat ondanks het feit dat ik dezelfde techniek heb gebruikt met dezelfde kleuren inkt, het resultaat toch weer heel anders is. Ik vind dit een hele leuke manier om achtergronden te maken.

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot de gebruikte techniek of de gebruikte materialen, dan kun je me een mail sturen naar: info@carmenmorris.nl. Ik wens je een hele fijne dag en hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje.

1 reactie op “Achtergrond met verdunde inkt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *