Stampin’ Up! ~ Peaceful Boughs

Ik ga mijn doel om dit jaar echt kerstkaarten te versturen écht halen! Nadat ik deze commitment heb uitgesproken ben ik ook echt aan de slag gegaan. Tot nu toe heb ik kaarten en projecten gemaakt met materialen uit de aug-dec mini catalogus maar inmiddels, en dat is niet rottig bedoeld, ben ik ook wel even klaar met die producten en kleurstellingen.

Mijn ervaring is, dat wanneer de creativiteit niet meer stroomt dat ik even iets anders moet gaan doen. Gewoon even een andere kleurencombinatie of andere materialen kunnen weer zorgen voor een andere flow. Vandaar dat ik even in mijn lade ben gedoken en een andere set heb uitgekozen.

De stempelset Peaceful Boughs had ik toevallig vrij vooraan liggen omdat ik de stansen had gebruikt voor een project voor deelnemers van de DIY Crafter’s Box. Deze set is zo tijdloos!

Ik vind de bladeren (ik zeg even bladeren want ik weet niet hoe deze heten) zijn onderdeel van de bijpassende stansenset. Deze staan op zichzelf en zijn niet ontworpen om de stempels uit te stansen. Met de stempels kun je de binnenkant van je kaart of envelop versieren.

Tot nu toe heb ik telkens bladeren uitgestanst uit gekleurd kaartkarton maar ik wilde nu weer eens iets anders proberen. Ik heb een hele simpele techniek gebruikt met inkt om het effect te creëren. 

Om de gekleurde bladeren te creëren heb ik gebruik gemaakt van Mossy Meadow, Old Olive en Pear Pizzazz inkt. De achtergond is gesponsd met Pretty Peacock inkt met behulp van een Blending Brush en de stipjes heb ik gestempeld met Soft Suede inkt.

De techniek om de bladeren te maken kun je zien in onderstaande video. Het is makkelijk toe te passen. Je moet alleen wel rekening houden met enige droogtijd omdat je met water werkt.

Deze techniek kun je bijvoorbeeld ook toepassen  voor het maken van achtergronden. Ik heb hiervoor gewerkt op aquarelpapier maar je kunt je voorstellen dat op ‘gewoon’ wit kaartkarton je weer een heel ander effect krijgt.

Ik hoop dat ik je met deze techniek heb kunnen inspireren om het ook te proberen. Door je materialen te combineren met verschillende (stempel) technieken vergroot je écht je mogelijkheden en haal je meer uit de materialen die je wellicht al hebt liggen.

En omdat deze set zo tijdloos is kun je hem keer op keer weer gebruiken voor je winter- en kerstprojecten!

De stempelset met bijpassende stansenset is onderdeel van de Stampin’ Up! jaarcatalogus (pagina 57 en 180) en is in ieder geval t/m mei 2021 verkrijgbaar. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *