Het hergebruiken van layouts op je projecten

Deze keer laat ik twee kaarten zien die in de basis hetzelfde zijn. Hiervoor heb ik een layout gebruikt uit de het boekje wat ik eerder maakte. Dat bericht vindt je <hier>. Zoals je kunt lezen krijg je deze maand een digitale tutorial bij je bestelling van de Envelop Flip Pocket kaart. In de tutorial beschrijf ik niet alleen hoe je te werk kunt gaan maar ik heb ook de layouts (schetsen) gemaakt voor de versiering van de pagina’s.

Een layout is erg handig om mee te werken. Met name wanneer je niet veel tijd hebt, geen zin hebt om oneindig te puzzelen of gewoon omdat je nog niet veel ervaring hebt opgedaan met het werken met laagjes designpapier. Daarnaast is werken in laagjes ideaal voor het opmaken van restjes.
Voor de kaarten heb ik de restjes opgemaakt van het Magnolia Lane DSP, die ik over had na het maken van mijn 3D projecten. De materialen die ik hiervoor heb gebruikt lagen allemaal nog op mijn bureau dus die kon ik mooi gebruiken voor het maken van de kaartjes.
Ik zit op dit moment helemaal op de kleur Petal Pink, een kleur uit de Subtles kleurencollectie. Het is een mooie zachte kleur die ook voorkomt in de lijn Parisian Blossoms.

Om een zachtere look te geven aan mijn kaart heb ik een andere, groene tint gekozen. Het Soft Seafoam paste er heel goed bij. Dit ge-emboste Vellum is gratis te kiezen als Sale-a-Bration geschenk t/m 31 maart 2020 bij je bestelling van €60. Het DSP komt uit de Parisian Blossoms lijn en onder de label zit een restje uit het Magnolia Lane DSP. De bloemetjes heb ik uitgeknipt uit designpapier uit dezelfde serie. Allemaal restjes dus!

Voor deze kaart ben ik weer op dezelfde manier aan de slag gegaan. Omdat het Vellum en het script printje uit het Parisian Blossoms op waren heb ik bijpassende kleuren gebruikt uit de 6″ x 6″ DSP collectie. De DSP collecties van de verschillende kleurenfamilies zijn super handig om bij de hand te hebben. Zelf vond ik het een beetje saai om cardstock te gebruiken.
Met die handige velletjes haal je dus veel meer uit je DSP. Omdat wij werken met een vaste kleurencollectie kun je dus veel meer combinaties maken, ook als je maar een paar velletjes van een bepaalde lijn over hebt.

Je ziet in de kaarten dus exact dezelfde layout maar de kaarten worden weer helemaal anders wanneer je andere items en teksten kiest voor de versiering.

Zoals gezegd krijg je de digitale tutorial van het 3D project deze maand bij je bestelling. En ik heb daar nog een extraatje bovenop gedaan. Wanneer je een bestelling plaatst van €75 krijg je zowel de tutorial als het pakketje met de serie Magnolia Lane. Het is meer dan genoeg materiaal om de Envelop Flap Pocket te maken en met de restjes kun je, net als ik, kaartjes maken. Hiervoor kun je dan de layouts gebruiken uit de tutorial.

Gebruikte Stampin' Up! Materialen

Je kunt je bestelling mailen naar: info@carmenmorris.nl. Ik help je graag!
Als je meedoet met de verzamelbestelling van 8 maart 2020 dan verzend ik je bestelling gratis. Vermeld in je mail dat je wilt doen met de verzamelbestelling. Meer informatie over bestellen vindt je <hier>.

1 reactie op “Het hergebruiken van layouts op je projecten”

  1. Pingback: De Positive Thoughts Bundle 2 keer anders – CARMEN MORRIS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *