Flowers of Beauty

Welkom bij mijn nieuwste blogpost! Vandaag wil ik jullie graag iets vertellen over de Flowers of Beauty Bundle van Stampin’ Up!. Als je, net als ik, dol bent op bloemrijke ontwerpen en elegante details, dan is deze set echt iets voor jou.

De Flowers of Beauty Bundle heeft alles wat ik zoek in een set. Met de veelzijdige stempelset met bloemen en bladeren waarmee je alle kanten uitkan. De bijpassende stansenset kun je gebruiken om extra versiering toe te voegen aan je project. Of je nu een ervaren stempelaar bent of net begint, deze bundle biedt zoveel mogelijkheden om je artistieke ideeën tot leven te brengen.

In deze blogpost ga ik je laten zien hoe ik de verschillende onderdelen van de Flowers of Beauty Bundle heb gebruikt, deel ik inspirerende voorbeelden en geef ik handige tips om het meeste uit deze prachtige set te halen. 

Two-step stamping

De stempelset is een zogenaamde two-step stempelset. Je stempels eerst het detail en met de ‘opvul’ stempel breng je de kleur aan. Dit is echt een ideale manier van stempelen als je net begint.

Het aanbrengen van kleur kun je doen met de afstempel techniek. Hierbij beinkt je de stempel, maakt de eerste afdruk op een kladpapiertje en vervolgens stempel je over het detail afdrukje.

Voor deze kaart heb ik de stansenset gebruikt om alle afbeeldingen af te drukken. De stempel met allemaal kleine bloemetjes heb ik gebruikt om de witte achtergrond te bestempelen.

Achtergronden stempelen

De ‘opvul’ stempel van de grote bloem heeft voldoende detail. Zo kun je hem ook los gebruiken. Bij de eerste kaart heb ik de achtergrond gestempeld met de afstempel techniek. Daarna heb ik de bloemen gestempeld en uitgestanst met de bijpassende stempels.

Voor de andere kaart heb ik de stippels gestempeld met de ‘Drizzling Droplets’ achtergrond stempel en een printje papier toegevoegd. Het clustertje heb ik gemaakt met bloemen en de gedetailleerde tak uit de stansenset.

De combinatie met droog embossen

Wanneer je een subtiel wow-effect aan je kaart wilt toevoegen aan je achtergrond dan kun je gebruik maken van een embossingfolder. Het reliëf van de ‘Distressed Tile 3D Embossing Folder’ past heel leuk bij deze set.

Het embossing effect kun je ook variëren door gebruik te maken van Vellum. Dit semi transparante papier geeft een wit motief wanneer je het reliëf maakt met de folder. Omdat het de kleur doorlaat kun je het heel goed in een kader plaatsen. 

Watercolor Techniek

Natuurlijk kun je met deze set ook je eigen kunst creëren! Voor deze kaart heb ik voor de achtergrond drie verschillende kleuren aangebracht op aquarelpapier en er waterdruppels op gespat, even laten ‘intrekken’ en afgedroogd met een stukje keukenrol.

De bloemen en blaadjes heb ik afgedrukt en ingekleurd met inkt van het inktkussen. Verder heb ik blaadjes uitgestanst uit glitterpapier. De bloemen en bladeren heb ik in dit geval uitgeknipt. Bij hetuitstansen van afbeeldingen ontstaat vaan een wit randke en in dit geval wilde ik dat niet.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze voorbeelden en dat ik je de eindeloze mogelijkheden heb kunnen laten zien die je hebt met deze set. Kijk onderaan dit bericht voor alle gebruikte Stampin’ Up! producten. Deze zijn online te bestellen maar je kunt me ook een mail sturen met je bestelling of wanneer je vragen hebt over deze kaarten. Deze hele maand kun je vouchers verdienen voor korting bij je bestelling in augustus. Bij een bestelling van €60 krijg je een voucher van €6!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *