Kaarten maken met designpapier

De Hydrangea Hill Suite van Stampin’ Up! is een mooie lijn waarin de Hortensia centraal staat. Hij bestaat uit een leuke, veelzijdige stempelset, bijpassende stansen, designpapier en embellishments. Ik vind het altijd fijn om zo’n suite te kiezen omdat je namelijk veel mogelijkheden hebt met op elkaar afgestemde materialen en kleuren. Meestal blijft zo’n suite voor langere tijd op mijn bureau liggen en maak ik er diverse projecten mee. Deze keer heb ik gewerkt met het designpapier.

Wanneer ik werk in laagjes kies ik meestal 3 of vier verschillende prints die bij elkaar passen. Ik kijk dan een beetje naar een basis print en zoek dan daar meer rustigere motieven bij en ga ik een beetje puzzelen. Ik snij strookjes en kijk hoe deze bij elkaar een mooie eenheid vormen op de kaart. Ook hou ik rekening met eventuele andere versieringen die ik wil aanbrengen. In dit geval was het een uitgeknipt boeket uit een vel designpapier uit dezelfde lijn.
Dit is een goede manier om bijvoorbeeld restjes papier op te maken.

Voor deze kaart heb ik dezelfde lay-out gebruikt. Vaak als je eenmaal een goede combinatie van strookjes hebt gevonden kun je nog wel variëren met andere prints. Het principe blijft hetzelfde, je hebt alleen een kaart met een hele andere look. Je hoeft natuurlijk niet altijd te werken met rechte strookjes, je kunt de strookjes scheuren of een beetje omkrullen, je krijgt dan weer een hele andere look. Ook hier heb ik weer een afbeelding uitgeknipt uit een vel designpapier uit dezelfde lijn.

Je zult merken dat hoe meer je gaat doen met designpapier, hoe meer combinaties je zelf kunt maken met verschillende prints. Je kunt bijvoorbeeld op Pinterest zoeken op Card Sketches. Het voordeel van een kant-en-klare schets is dat je iets minder lang hoeft te puzzelen. Afhankelijk van de opbouw kies je dan gelijk de prints die bij elkaar passen en ga je gelijk aan de slag.Ik heb van deze kaart een sketch gemaakt, wees vrij om hem te gebruiken. Je kunt hem downloaden door op de knop te drukken onderaan het bericht.

Volgende keer meer inspiratie met dezelfde sketch. Ik wens je een mooie dag en hoop je snel weer te zien bij een volgende blogbericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.