Vintage Vrijdag #143: Stansen, stempelen, inkleuren en embossen

Stansen, stempelen, inkleuren en embossen

Heej hallo! Deze keer een kaart met verschillende details en technieken. Bij deze kaart heb ik een foto tutorial gemaakt die je kunt downloaden. Voor het maken van de kaart had ik een bepaald idee wat ik wilde uitwerken. Na wat gepuzzel heeft de kaart niet de look gekregen die ik in de eerste instantie voor ogen had, maar ik ben tevreden met het resultaat. Dit keer dan een kaartje met een light vintage look.

Ik ben altijd opzoek naar mogelijkheden om meer te halen uit mijn spulletjes. Zoals je misschien wel hebt gezien was ik aan de slag gegaan met de de Pressed Petals Suite en daar zitten een aantal leuke stansen bij. Met het ovaal kun je detail uit je kaart snijden en ik zocht een manier om het detail helemaal uit te stansen. Gelukkig matchte het ovaal van de Heirloom Blooms precies waardoor ik het detail van mijn kaart kon creëren.

Ik besef dat wanneer je net begint, het lijkt alsof je een groot gedeelte van de catalogus nodig hebt om deze kaart te maken. Niks is minder waar natuurlijk. Om dit idee uit te werken heb je natuurlijk de stansen nodig maar je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om je achtergrond te stempelen met een set die je hebt liggen. In het ovaal passen een legio aan afbeeldingen en teksten. Ook is het niet perse nodig de hoekjes af te ronden etc. Je bent vrij om je eigen draai te geven aan dit ontwerp.

Ik wens je een hele leuke dag en hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje.

De tutorial voor deze kaart vind je onderaan het bericht. Hierin vind je ook de maten en werkwijze voor de kaart. Klik op de download knop onder aan het bericht. Tevens vindt je een lijst met gebruikte materialen. Mocht je hier iets van willen bestellen dan help ik je graag. Klik op het product om rechtstreeks naar mijn webshop te gaan of mail je bestelling. Ik plaats dit weekend een verzamelbestelling. Als je meedoet verzend ik je spulletjes gratis, mits deze door de brievenbus past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.