Mijn favoriete Stampin’ Up! kleur

Sinds ik demonstratrice werd (2012) is er één kleur die ik echt heel graag gebruik namelijk Crumb Cake. Deze kleur valt in de Neutrals kleurencollectie. Hij heeft een craft-achtig uiterlijk. Deze keer heb ik Crumb Cake kaartkarton gebruikt als basis van mijn kaarten maar heb ik ook de versiering in deze kleur gedaan.

Wanneer je werkt met een en dezelfde kleur dan kun je contrast aanbrengen door je ondergrond te embossen met behulp van een embossingfolder. Wanneer je stansvormen kiest dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van stansen met een gestikt motief. Zo vallen je stansvormen niet weg in de kaart.

Je kunt wat extra contrast creëren door accenten te stansen met een andere kleur kaartkarton of een andere kleur te kiezen voor je versiering. Wat draad of touw onder je versiering zorgt ook voor contrast.

Gebruikte materialen:

Scripty 3D Embossing Folder
In Bloom productpakket
Butterfly Gems
Subtle 3D Embossing Folder
Stiched Be Mine Dies
Stitched Nested Labels
Neutrals Designer Series Paper


Je ziet dat je eigenlijk best veel mogelijkheden hebt wanneer je niet veel kleuren hebt of wilt gebruiken. 

Natuurlijk hoef je niet alleen met kaartkarton te werken wanneer je een kaart wilt maken in een enkele kleur. Je kunt bijvoorbeeld ook een achtergrond maken door met dezelfde kleur inkt te stempelen en eventueel de afstempel techniek toe te passen.

Voor deze achtergrond heb ik de grote bloem gestempeld met Versamark inkt en de hartjes met Crumb Cake inkt. Ik heb Crumb Cake designpapier gebruikt voor een beetje contrast en ik heb diverse stansvormen gebruikt om de kaart te versieren. Dit keer heb ik de basis van de kaart ge-embosd.

Dit waren de kaartjes van vandaag. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Als je vragen hebt, schroom dan niet om me even een mail te sturen. Ik help je graag!

Ik wens je een hele fijne dag en hoop je snel weer te zien voor een nieuw blogbericht en nieuwe inspiratie.

1 reactie op “Mijn favoriete Stampin’ Up! kleur”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.