Kaarten met designpapier #2

Afgelopen zaterdag plaatste ik een berichtje over het gebruik van designpapier op je kaart. Ik deelde ook een schets die je kunt downloaden en kunt gebruiken om zelf aan de gang te gaan. Heb je het berichtje nog niet gezien? Klik dan <hier>.

Voor deze twee kaarten heb ik dezelfde schets gebruikt. Hier en daar heb ik een beetje gevarieerd maar in de basis is het dezelfde layout.

Het kiezen van diverse prints

Ik kies meestal drie of vier prints die mooi bij elkaar passen maar soms komt het voor dat je nét een printje mist in de lijn die je gebruikt. Je kunt dan bijvoorbeeld effen kaartkarton gebruiken maar je kunt natuurlijk ook kijken in andere papierlijnen. Het Sand & Sea designpapier bestaat uit dezelfde blauwtint, heeft dezelfde watercolor look en heeft best wel wat vellen met een wat neutralere print. De twee blauw prints passen hier dus heel mooi bij.

Variëren met de layout

Voor de tweede kaart heb ook bijpassend papier gevonden in het Sand & Sea designpaper en een velletje uit het Oh So Ombre designpapier (Sale-a-Bration geschenk).

Voor deze kaart heb ik een liggend model kaart gekozen en de layout een kwartslag gedraaid. Wanneer je dus met een schets werkt kun je ervoor kiezen om de schets het uitgangspunt te laten zijn waarna je versieringen erbij zoekt. Maar je kunt natuurlijk ook, zoals in mijn voorbeeld, eerst een tekst, label of afbeelding kiezen en daar de layout op aanpassen.

Bij deze kaart wilde ik heel graag de tekst in een ovale vorm uitstansen. Omdat deze breder was dan mijn witte basis heb ik het geheel een kwartslag gedraaid en een beetje geschoven met mijn strookjes.

Wanneer je gebruik maakt van een bepaalde papier combinatie dan zie je dat alleen het gebruik van een tekst al voldoende is en dat je weinig versiering nodig hebt.

De teksten van beide kaarten komen uit de Heal Your Heart stempelset die je t/m 28 gratis kunt kiezen bij je bestelling van €60. Hij is er ook in het Nederlands!

De gebruikte materialen vindt je onder dit bericht. De artikelen met een prijs van €0,00 zijn t/m 28 februari, tijdens de actieperiode Sale-a-Bration, gratis te kiezen bij je bestelling van €60. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze kaarten en hoop dat de layout uit het vorige bericht je helpt bij het creëren van je eigen creaties.

Ik wens je een gezellige dag en ik hoop je snel weer te zien bij een nieue blogpost.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.