Vintage Parisian Beauty Bundle

Ik streef er naar om eens per week, op vrijdag, een kaartje te plaatsen met een vintage look. Dat is deze keer niet helemaal gelukt dus plaats ik hem iets later.

De Parisian Beauty Bundle uit de Parisian Beauty Suite is een super leuke set om o.a. kaartjes mee te maken met een vintage look. Het super mooie script, krulletjes stans, poststempel en Franse lelie zijn dan ook prima te gebruiken hiervoor.

Wanneer ik een kaart maak met een vintage look zoek ik altijd stempels uit met een zacht getekend uiterlijk. Daarnaast zoek ik altijd naar meerdere stempels om een achtergrond te kunnen stempelen. Ik gebruik dan hoofdzakelijk bruintinten uit de Neutrals Kleurenfamilie (blz. 162 van de jaarcatalogus) en mijn favoriete kleuren zijn daarbij Crumb Cake, Soft Suede en Early Espresso. Wanneer ik kleur wilt toevoegen gebruik ik meestal kleuren uit de Subtles kleurenfamilie. In onderstaande video kun je zien hoe ik te werk ben gegaan en zie je ook dat je kunt spelen met het uiterlijk van je kaart wanneer je een andere kleurencombinatie kiest.

Onderaan dit bericht vindt je alle materialen die ik heb gebruikt voor de kaarten. De cardstock assortimenten van de kleurenfamilies zijn super handig wanneer je alle kleuren cardstock wilt aanschaffen. Zo kun je naderhand bepalen welke kleuren cardstock je heel veel gebruikt voordat je overgaat tot het aanschaffen van een grotere hoeveelheid.

Ik wens je een gezellige zondag en hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje.

Je ziet dat de vintage look niet heel moeilijk is om te creëren. De techniek die ik dan ook het meest gebruik is het sponsen, met name voor de randjes. Ook gebruik ik graag de afstempeltechniek om meerdere tinten bruin te stempelen, je hoeft daar dus niet alle bruintinten voor aan te schaffen. Met name de Soft Suede is super geschikt. Wanneer je een goed gevuld inktpad hebt, kun je wel 4 keer afstempelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.