Stampin’ Up!: Stitched Lace Dies

Hee hallo! Dat is de tekst op mijn kaart maar vaak open ik een bericht op deze manier. Dus het is extra leuk wanneer er een stempel uitkomt met dezelfde tekst. Ik heb momenteel een weekje vrij van kantoor vanwege de voorjaarsvakantie en heb wat extra tijd ingepland om te knutselen en bij te tanken. Helaas komt er niet heel veel van. Sinds gisteren wordt onze slaapkamer onder handen genomen door de schilder en dat zorgt voor de nodige hectiek in huis, met name in mijn hobbykamer. Omdat we toch de spullen ergens moeten laten heb ik mijn creative-zone even moeten opofferen. Het heeft me er niet van weerhouden om toch even creatief bezig te zijn in de vroege ochtenduren.

Ik ben aan de slag gegaan met de Stitched Lace Die. Deze veelzijdige achtergrond stans wilde ik al enige tijd gebruiken. De set bestaat uit een rechthoekige achtergrond van 11 x 15 cm en een rand stans waarmee je de maat van je achtergrond kunt aanpassen. Dit maakt dat je de achtergrond op heel veel manieren kunt verwerken op je kaart.

Voor dit 10 x 10 kaartje heb ik de gestanste achtergrond gebruikt als stencil. Ik had nog een stuk van de achtergrond over en dat wilde ik niet ongebruikt in de prullebak laten belanden. Ik heb de achtergrond eerst gesponst en daarna heb ik het motief aangebracht met een Sponge Dauber.

Wanneer je stanssysteem de mogelijkheid biedt kun je de achtergrond stans ook gebruiken om deze te embossen.

Je ziet dus dat je met het gebruik van één stansenset heel veel mogelijkheden hebt. Door de mogelijkheid om deze stans op meerdere manieren te kunnen gebruiken is hij in ieder geval voor mij een waardevolle aanvulling op mijn collectie.

Ik wens je een hele gezellige dag en hoop je snel weer te zien bij een volgend berichtje!

Voor deze kaart hen ik eerst heel de achtergrond uitgestanst en daarna heb ik de randjes gestanst met de randstans om de vorm en nieuwe afmeting te creëren. Dit luistert heel nauw en ik kan je aanraden om je stans met schilderstape aan het papier vast te maken voordat je het geheel door je stansmachine haalt i.v.m. verschuiven. Ik spreek uit ervaring! Ik had dit in de eerste instantie niet gedaan en je ziet dus hier het resultaat van. Ik vond het eindresultaat niet echt storend dus heb ik het ‘kantje’ gewoon verwerkt op mijn kaart.
Op de achtergrond heb ik de Magnolia’s uit de set Good Morning Magnolia verwerkt. Ik heb deze eerst afgedrukt met Fade-out inkt en daarna ingekleurd met inkt van mijn inktkussen en een penseel. Meer over kleuren vindt je in <dit> blogbericht of <deze> video. Daarna heb ik de bloem iets ‘verbouwd’ door de tak en de blaadjes los te knippen omdat ik de blaadjes op een andere plek wilde hebben en om een beetje dimensie te creëren.

Door deze techniek te gebruiken kun je weer kaartjes maken met een heel ander uiterlijk. Het resultaat is heel subtiel en omdat ik vond dat de achtergrond niet veel nodig had heb ik hem versierd met een restje Designer Series Paper (DSP) wat ik nog over had. De bloemen heb ik uit DSP geknipt en de om de strookjes te maken heb ik een strookje wat ik had door midden gescheurd.
Op alle kaarten heb ik gewerkt met Vellum wat ik heb uitgestanst met de Stitched Shaped Framelits, die vanwege het stiksel in de achtergond hier ook weer heel leuk bij passen. De teksten komen uit de Nederlandse stempelset ‘Kaartje van mij’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.