Mix ‘n Up! Maandag #46: Structuur achtergronden

Wanneer je veel restjes designpapier hebt dan kun je die gebruiken voor een achtergrond. In combinatie met stempels maak je de achtergond helemaal af.

Voor deze kaart heb ik de Free as a Bird stempelset gebruikt. Omdat ik alleen één vogeltje wilde gebruiken werd het een dingetje omdat op de tak allemaal andere vogeltjes zaten. Mijn collectie stempels bestaat uit actuele en niet actuele stempels en ik heb dus uit een eerdere catalogus de stempelset Best Birds. Omdat hier een losse tak bij zit vond ik het handig om deze in mijn collectie te houden en zoals je ziet kwam die nu erg goed van pas. Sowieso is de achtergrond helemaal te gek, een keeper dus. Naast het vogeltje uit de Free as a Bird set kwamen de bloemetjes ook goed van pas. De spettertjes komen uit de Timeless Textures stempelset, ook uit een eerdere collectie.

Extra inspirstie

De structuur in de achtergrondstempel is er eentje die ik zelf erg leuk vind en naast de stempel heb ik daar onlangs een stencil van aangeschaft. De stencil van Jolanda de Ronde is grover maar heeft dezelfde ‘gevlochten’ stijl.

De stencil heb ik gebruikt om Embossing Paste op mijn achtergrond aan te brengen. Vervolgens heb ik een beetje ge-experimenteerd met aquarelverf door een beetje te kwasten. Mijn Hangler poppetje met een kopje koffie (hmmmm…) heb ik ingekleurd met dezelfde aquarelverf en op de tak laten zitten. De bijpassende tekst van MFT kwam heb afgedrukt met Versamark inkt en ge-embosd met witte embossingpoeder. Wat restjes DSP in het hoekje en daarna heb ik de spettertjes weer gebruikt. Ik ben heel goed in het ‘verpesten’ van mijn projecten dus was het spetteren met verf en een kwast hier geen optie;)

En zo kwam het dat een achtergrond stempel en een tak met bloemetjes het uitgangspunt waren voor twee hele verschillende kaarten.

Ik wens je een fijne dag en hoop je snel weer te zien voor een nieuw blogberichtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.