De Positive Thoughts Bundle 2 keer anders

Vandaag heb ik twee kaartjes die in de basis hetzelfde zijn. Ik heb gebruik gemaakt van dezelfde materialen maar heb gekozen voor een ander thema. Voor deze set heb ik gekozen voor de Positive Thoughts Bundel. Deze had ik de vorige keer al gebruikt voor de Feel-Good Pizzabox.
Onlangs plaatste ik een berichtje over de herbruikbaarheid van layouts op je kaarten. Meer over de herbruikbaarheid van layouts lees je <hier>.

Bij deze kaart heb ik het kader gestanst uit aquarelpapier en een watercolor wash gegeven met Pool Party, Crumb Cake en Petal Pink inkt. Daarna heb ik de blaadjes, veertjes en vlinder afgedrukt met deze zelfde kleuren inkt en uitgestanst. Één van de grootste voordelen van de Stampin’ Up! inkten is het feit dat de inkt op waterbasis is waardoor ik de wash kan creëren in dezelfde kleurstelling. De handlettered tekst heb ik afgedrukt met Early Espresso inkt en uitgeknipt. De losse teksten heb ik afgedrukt met Early Espresso en uitgeponst met de Classic Label Punch. Daarna heb ik ze op maat geknipt en zachtjes in het inktkussen geduwd. Het donkere randje zorgt ervoor dat de tekst mooi uitkomt.
Early Espresso is een donker bruine kleur die geen afbreuk doet aan de softe look van de kaart.

Gebruikte Stampin' Up! materialen

De Nature’s Thoughts stansen zijn op dit moment geen onderdeel van lopende catalogi. Deze zijn uitgebracht in een aparte folder met tijdelijk verkrijgbare bijpassende artikelen. Download de folder als je wilt weten welke bijpassende artikelen verkrijgbaar zijn zodat je meer kunt halen uit bestaande materialen. De Nature’s Thoughts stansen worden opgenomen in de jaarcatalogus van Stampin’ Up!
Alle producten zijn te bestellen door mij een mail te sturen op: info@carmenmorris.nl.

Omdat ik een ander thema koos heb ik voor bovenstaande kaart, en dit een meer wat feestelijk thema is, heb ik de bloemen gebruikt en die heb ik afgedrukt met een iets fellere kleur. Grapefruit Grove past heel mooi bij het Petal Pink, waarmee de vlinder is afgedrukt.

En zo creer je met dezelfde set én dezelfde layout toch weer een hele andere kaart. En daar hou ik van! Dit is echt een set die zo neutraal is dat je hem eigenlijk wel voor iedere gelegenheid kunt gebruiken. Door de afbeeldingen uit te stansen en over elkaar heen te plakken heb ik een andere type achtergrond gecreëerd..
Wil je nou meer ideeën met deze set, klik dan <hier>. Je kunt gelijk iets lezen over het maken van kleurencombinaties en de Subtles kleurencollectie die ik op het moment heel veel gebruik.

Ik wens je een hele gezellige dag en hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.