Wanneer je net begint met het maken van kaarten is het misschien wat overweldigend om een keuze te maken uit de geweldige hoeveelheid Stampin’ Up! jaarcatalogus of seizoenscatalogi. Om je op een relaxte manier kennis te laten maken met de producten en mogelijkheden is er nu ook een beginner brochure. Deze brochure geeft je een goed beeld welke mogelijkheden je hebt met de diverse producten. Nou is het natuurlijk niet zo dat je daar als gevorderde of geoefende (alround) crafter niks mee kan. Deze brochure bevat een aantal sets die niet staan afgebeeld in de jaarcatalogus. En deze zijn perfect als aanvulling op je collectie of wanneer je houdt van wat meer eenvoudige projecten.

Voor de kaartjes heb ik gebruik gemaakt van slechts één stempelset, Magnolia Blooms. Door te kiezen voor verschikkende kleuren inkt en kleurmedia kun je met zelfde producten projecten creëren met een hele andere look. Voor de achtergronden heb ik gevarieerd met diverse materialen. De materialenlijst vindt je aan het einde van dit bericht.

Voor deze kaart heb ik de bloem afgedrukt met Smokey Slate inkt. Deze inkt is op waterbasis en hierdoor kan ik de bloem en de blaadjes inkleuren met markers op alcohol basis, de Stampin’ Blends.

Deze kaart heb ik een andere look gegeven door de bloem af te drukken met Sadle Brown Stazon Inkt. Daarna heb ik ingekleurd met een Stampin’ Write Marker in combinatie met een Blender Pen. De strook op de achtergrond heb ik gestempeld met de stempelset Woordenschat. De tekst heb ik een paar keer op een gescheurd strookje afgedrukt. Voor het invullen van de lege plekken heb ik alleen het woord ‘dankbaar’ afgedrukt door de stempel te ‘kleuren’ met een Stampin’ Write Marker.

Deze keer heb ik de bloem afgedrukt met Fade-Out inkt. Dit is geen product uit de Stampin’ Up! catalogus. Vanwege de look die je met deze inkt kunt creëren heb ik hem toch in mijn eigen collectie met basis producten. De afbeelding heb ik ingekleurd met inkt van het Stampin’ Up! kussen met behulp van een penseeltje. De bladeren op de achtergrond heb ik gestempeld met de set Layering with Kindness. Meer voorbeelden met deze set vindt je <hier>.

Zoals je ziet hebben alle drie de kaartjes dezelfde layout, heb ik dezelfde stempelset gebruikt en heb ik dezelfde kleuren gebruikt. Hier en daar heb ik voor de achtergronden aanvullende producten gebruikt. Door andere kleurmethoden of andere inkten te gebruiken kun je kaartjes creëren die weer helemaal anders zijn.
In de video kun je zien hoe ik aan de slag ben gegaan met de inkten en kleurmedia.

Ik wens je een hele gezellige dag en hoop je snel weer terug te zien voor een nieuw blogberichtje.

Gebruikte materialen:

Aanstaande zondag plaats ik weer een verzamelbestelling. Wanneer je een bestelling wilt plaatsen, mail deze dan naar info@carmenmorris.nl. Als je deze keer meedoet met de verzamelbestelling dan verzend ik je spulletjes gratis.

Gebruikte Sale-a-Bration geschenken: